Site Overlay

PROPOZYCJA MENU (rozszerzone)

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą

OBIAD /5 porcji na 1 osobę – 8 rodz. mięs do wyboru/

  • Rosół królewski (z trzech różnych mięs) z makaronem
  • Bitki wołowe w sosie myśliwskim na puree ziemniaczanym
  • Pieczona karkówka w sosie własnym podawana z kluskami śląskimi
  • De volaille
  • Polędwiczki wieprzowe z kurkami
  • Filet z kurczaka w sosie holenderskim z brzoskwinią
  • Panierowany dramstik z sezamem
  • Kotlet Szwajcar
  • Filet drobiowy pod pierzynką
  • Noga z kaczki w sosie wiśniowym na kopytkach
  • Schab tradycyjny z porą
  • Sandacz z glazurowaną marchewką i sezamem
  • Kulki drobiowo – warzywne
  • Rumsztyk zapiekany z pieczarkami i serem
  • Grillowany schab po katalońsku
  • Schab tradycyjny z kością podawany z kalafiorem

DODATKI DO OBIADU

  • Ziemniaki, frytki
  • Zestaw trzech surówek
  • Marchewka z groszkiem lub kapusta zasmażana
  • Sałatka brokułowa z fetą
  • Buraczki z cebulą

ZAKĄSKI ZIMNE /7 porcji na 1 osobę/

  • Patera terrin: piramidki ziemniaczane, galantyna z serem lazur i suszonymi pomidorami, terrina z golonką
  • Rożek z szynki z serkiem chrzanowym
  • Tymbaliki drobiowe
  • Ryba w zalewie słodko-kwaśnej
  • Patera terrin rybnych(z pstrąga, śledzia, łososia)
  • Rolada łososiowa
  • Babeczki z musem łososiowym
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka makaronowa
  • Pieczywo
  • Sałatki /7 rodzai – 3 do wyboru/
  • sałatka Cezar
  • sałatka grecka
  • sałatka z grillowanym kurczakiem i melonem
  • sałatka szefa z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • sałatka gyros
  • sałatka z serem lazur i granatem
  • carpaccio z buraków z serem kozim i rukolą

PRZED PÓŁNOCĄ

  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Gołąbki
  • Schab po zbójnicku na kaszotto grzybowym
  • Żeberka w stylu barbecue z pieczonymi ziemniaczkami
  • Nugettsy z sosem słodkie chili i frytkami
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kartacze okraszone boczkiem i cebulą
  • Wulkany

PO PÓŁNOCY

Zupa do wyboru:

  • Flaki
  • Gulaszowa
  • Krem dyniowo-borowikowy
  • Golonka w piwie z kapustą zasmażaną
  • Kąski okonia nilowego na sosie pomidorowo-ananasowym
  • Drobiowa rolada z risotto
  • Zapiekane udo z porą podawane z warzywami
  • Pieczywo
  • Chrzan

ŚNIADANIE

  • Żurek staropolski
  • Kiełbaski białe
  • Bigos
  • Schab z pieczarkami lub z warzywami

W CENIE PRZYJĘCIA

  • Kawa – bez ograniczeń
  • Herbata – bez ograniczeń
  • Woda z cytryną – bez ograniczeń
  • Deser lodowy
  • Ciasto 250g/osobę
  • Owoce 300g/osobę
  • Stół wiejski (strzecha) – udziec wieprzowy wędzony lub ryby wędzone, szynka wędzona, boczek wędzony, kiełbasy 4 rodzaje, schab wędzony,kabanosy, karkówka wędzona,polędwica surowa, boczek rolowany, pasztetowa, salceson, kiełbasa szynkowa, schab surowy, polędwica, baleron, szynka parzona, kaszanka, kiełbasa wiejska,smalec wiejski, pieczywo , ogórek kiszony, warzywa marynowane (oliwki, pomidorki, ogórki, pomidorki w oleju, itp.).
  • Symboliczny wystrój sali (kwiaty ze świecą, pokrowce na krzesła, numerki na stoliki, sztaluga i lustro)

Kawa, herbata, ciasto, owoce, serwowane są w bufecie.

Czas trwania wesela bez ograniczeń, poprawiny do 5 godzin.

Na życzenie zamawiającego, istnieje możliwość zmiany MENU oraz korzystanie ze sprzętu multimedialnego – projektor

W cenę menu nie jest wliczony tort, alkohol, napoje

Dzieci do lat 3 – bezpłatnie

Dzieci od lat 4 do lat 10 -50% ceny podstawowej

Zespół muzyczny, kamerzysta, fotograf – 50% ceny podstawowej

POKÓJ DLA NOWOŻEŃCÓW GRATIS

 

Za dodatkową opłatą oferujemy:

  • Prosię pieczone z kaszą, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty – 1200 zł
  • Stół wiejski (strzecha) – udziec wieprzowy wędzony, szynka wędzona, boczek wędzony, kiełbasy 4 rodzaje, schab wędzony, kabanosy, karkówka wędzona, polędwica surowa, boczek rolowany, pasztetowa, salceson, kiełbasa szynkowa, schab surowy, polędwica, baleron, szynka parzona, kaszanka, kiełbasa wiejska, smalec wiejski, pieczywo , ogórek kiszony, warzywa marynowane 1200 zł
  • Tartaletki rybne: z musem z łososia, z tatarem z łososia, z pastą z wędzonej makreli- 20szt. 80zł
  • Tatar wołowy 1 szt – 10 zł (serwowany)
  • Tatar z łososia 1szt. – 15zł (serwowany)
  • Łosoś marynowany gravlax z sosem musztardowym – 1 filet- 150 zł
  • Pieczony łosoś z sosem koperkowo-kaparowym ( dla 30 os.)- 500 zł
  • Barman – 1000 zł (alkohol własny) do 120 os. – od momentu rozpoczęcia przyjęcia weselnego do 3:00
  • Piwo keg 30l- 300zł
  • Piwo keg 50l- 500zł
  • Fontanna czekoladowa 80 cm – 700 zł
  • Udźce pieczone z kaszą, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty – 3 szt.- 1200 zł, 2szt. 900zł
  • Tort
  • Słodki stół: fontanna czekoladowa, owoce, babeczki, deserki, rurki-1 porcja/osobę -1200 zł
  • Możliwość wypożyczenia kokard na krzesła w kolorach (zielony, ciemny róż, złoty, czerwony) 3 zł/ szt.
  • Możliwość wypożyczenia wstążek na krzesła 2zł/ szt.