PROPOZYCJA MENU (rozszerzone)
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
OBIAD /5 porcji na 1 osobę – 10 rodz. mięs
- Rosół królewski (z trzech różnych mięs) z makaronem
- Pieczona karkówka w sosie własnym podawana z kluskami śląskimi
- De volaille
- Polędwiczki wieprzowe z kurkami
- Filet z kurczaka w sosie holenderskim z brzoskwinią
- Filet drobiowy pod pierzynką
- Noga z kaczki w sosie wiśniowym na kopytkach
- Sandacz z glazurowaną marchewką i sezamem
- Poliki wieprzowe z placuszkami
- Rumsztyk zapiekany z pieczarkami i serem
- Schab tradycyjny podawany z kalafiorem
DODATKI DO OBIADU
- Ziemniaki, frytki
- Zestaw trzech surówek
- Marchewka z groszkiem lub kapusta zasmażana
- Sałatka brokułowa z fetą
- Buraczki z cebulą
ZAKĄSKI ZIMNE /7 porcji na 1 osobę/
- Patera terrin: piramidki ziemniaczane, galantyna z serem lazur i suszonymi pomidorami, terrina z golonką
- Tymbaliki drobiowe
- Ryba w zalewie słodko-kwaśnej
- Śledź po kaszubsku
- Rolada łososiowa
- Sandwiche marchewkowe
- Babeczki z musem łososiowym
- Sałatka jarzynowa
- Pieczywo
- Sałatki /7 rodzai – 3 do wyboru/
- sałatka Cezar
- sałatka grecka
- sałatka z grillowanym kurczakiem i melonem
- sałatka szefa z suszonymi pomidorami i mozzarellą
- sałatka gyros
- sałatka z serem lazur i granatem
- carpaccio z buraków z serem kozim i rukolą
PRZED PÓŁNOCĄ
- Barszcz czerwony z krokietem
- Placuszki rosti po zbójnicku na kaszotto grzybowym
- Żeberka w stylu barbecue z pieczonymi ziemniaczkami
- Nugettsy z sosem słodkie chili i frytkami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kartacze okraszone boczkiem i cebulą
- Pyzy drożdżowe pod pierzynką
PO PÓŁNOCY
Zupa do wyboru:
- Flaki
- Gulaszowa (za dodatkową opłatą)
- Krem dyniowo-borowikowy
- Golonka w piwie z kapustą zasmażaną + chrzan
- Kulka drobiowo-warzywna
- Zapiekane udo z porą
- Schab z warzywami
- Pieczywo
ŚNIADANIE
- Żurek staropolski
- Kiełbaski
- Bigos
W CENIE PRZYJĘCIA
- Kawa – bez ograniczeń
- Herbata – bez ograniczeń
- Woda z cytryną – bez ograniczeń
- Deser lodowy
- Ciasto 250g/osobę
- Owoce 300g/osobę
- Symboliczny wystrój sali (pokrowce na krzesła, numerki na stoliki, sztaluga i lustro)
Kawa, herbata, ciasto, owoce, serwowane są w bufecie.
Czas trwania wesela bez ograniczeń, poprawiny do 5 godzin.
Na życzenie zamawiającego, istnieje możliwość zmiany MENU oraz korzystanie ze sprzętu multimedialnego – projektor
W cenę menu nie jest wliczony tort, alkohol, napoje
Dzieci do lat 3 – bezpłatnie
Zespół muzyczny, kamerzysta, fotograf – 50% ceny podstawowej
POKÓJ DLA NOWOŻEŃCÓW GRATIS
Za dodatkową opłatą oferujemy:
- Prosię pieczone z kaszą, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty – 2500 zł
- Stół wiejski (strzecha) – szynka wędzona, boczek wędzony, kiełbasy 4 rodzaje, schab wędzony, kabanosy, karkówka wędzona, polędwica surowa, boczek rolowany, pasztetowa, salceson, kiełbasa szynkowa, schab surowy, polędwica, baleron, szynka parzona, kaszanka, kiełbasa wiejska, smalec wiejski, pieczywo , ogórek kiszony, warzywa marynowane – 1800 zł
- Udziec wędzony na stół wiejski – 600zł
- Tatar wołowy 1 szt. – 20 zł (serwowany)
- Tatar z łososia 1szt. – 25zł (serwowany)
- Łosoś marynowany gravlax z sosem musztardowym – 1 filet- 500 zł
- Pieczony łosoś z sosem koperkowo-kaparowym ( dla 30 os.)- 700 zł
- Ryby wędzone: jesiotr 2 sztuki i pstrąg 6 sztuk – 800zł
- Barman – 1800 zł (alkohol własny) do 120 os. – od momentu rozpoczęcia przyjęcia weselnego do 2:00
- Piwo keg 30l- 450zł
- Piwo keg 50l- 650zł
- Fontanna czekoladowa 80 cm – 800 zł
- Udźce pieczone z kaszą, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty – 3 szt.- 2000 zł, 2szt. 1500zł
- Tort
- Słodki stół: fontanna czekoladowa, owoce, babeczki, deserki, rurki-1 porcja/osobę -1500 zł
- Możliwość wypożyczenia kokard na krzesła w kolorach (zielony, ciemny róż, złoty, czerwony) 3 zł/ szt.
- Możliwość wypożyczenia wstążek na krzesła 2zł/ szt.
- Czerwony dywan na wejście – 100 zł
Pobieramy opłatę za wprowadzenie swoich podświetlanych napisów np. LOVE, MIŁOŚĆ oraz za fotobudkę w wysokości 200zł