Site Overlay

PROPOZYCJA MENU (rozszerzone)

OBIAD /5 porcji na 1 osobę – 8 rodz. mięs do wyboru/

  • Rosół z makaronem
  • Bitki wołowe w sosie myśliwskim
  • Karkówka z sosem pieczeniowym i kluskami śląskimi
  • De volaille
  • Polędwiczki wieprzowe z kurkami
  • Filet z kurczaka w sosie holenderskim z brzoskwinią
  • Rumsztyk drobiowy z nadzieniem warzywnym
  • Panierowany dramstik z se
  • Kotlet a’la Szwajcar
  • Filet drobiowy pod pierzynką
  • Udka z kaczki w sosie wiśniowym na kopytkach
  • Schab tradycyjny z porą
  • Sandacz z kolorową marchewką
  • Kulki drobiowo-warzywne
  • Rumsztyk zapiekany z pieczarkmi i żółtym serem

DODATKI DO OBIADU

  • Ziemniaki, frytki, półksiężyce, kluski śląskie
  • Zestaw czterech surówek ( np.: z selera, marchwi, kapusty, wiosenna)
  • Marchewka z groszkiem lub kapusta zasmażana
  • Sałatka brokułowa z fetą

ZAKĄSKI ZIMNE /7 porcji na 1 osobę/

  • Patera terrin: piramidki ziemniaczane, terrina z golonką, polędwiczka z suszonymi pomidorami i mozarellą
  • Szparaga w szynce
  • Tymbaliki drobiowe
  • Ryba w zalewie słodko – kwaśnej
  • Patera terrin rybnych (z pstrąga, śledzia, łososia)
  • Rolada łososiowa
  • Rolada serowa
  • Sałatka warzywna
  • Pieczywo
  • Sałatki /6 rodz. – 3 do wyboru/

– sałatka Cezar
– sałatka grecka
– sałatka z grillowanym kurczakiem i melonem
– sałatka Szefa
– sałatka z paluszkami krabowymi
– sałatka z serem lazur i  granatem

PRZED PÓŁNOCĄ

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem i krokietem
  • Szaszłyk drobiowy
  • Żeberka w stylu barbecue
  • Nagetsy z sosem tajskim
  • Kofty w cieście francuskim
  • Wulkany

PO PÓŁNOCY /3 porcje na osobę/

  • Flaki lub zupa gulaszowa
  • Golonka z kapustą zasmażaną
  • Zraz wieprzowy
  • Karkówka zapiekana z kapustą kiszoną
  • Pieczywo
  • Chrzan

ŚNIADANIE

  • Żurek staropolski
  • Kiełbaski białe
  • Bigos
  • Schab z pieczarkami lub warzywami
  • Rolada z kurczaka

W CENIE PRZYJĘCIA

  • Kawa – bez ograniczeń
  • Herbata – bez ograniczeń
  • Woda z cytryną – bez ograniczeń
  • Deser lodowy
  • Ciasto 250g/osobę
  • Owoce 300g/osobę
  • Stół wiejski (strzecha) – udziec wieprzowy wędzony lub ryby wędzone, szynka wędzona, boczek wędzony, kiełbasa podsuszana, kiełbasa polska- surowa, smalec wiejski, pieczywo wiejskie, ogórek kiszony, warzywa marynowane

Za dodatkową opłatą oferujemy:

  • Prosię pieczone z kaszą i sosem chrzanowym – 1200 zł
  • Udźce (3szt.) z kaszą i surówką z kiszonej kapusty – 1200 zł
  • Słodki stół – fontanna czekoladowa, słodkości, owoce, babeczki, deserki, rurki z kremem (1 porcja/osobę) – 1200zł
  • Barman – 1000 zł (alkohol własny)
  • Tort
  • Fontanna czekoladowa – 700 zł

 

Półmisek tartaletek rybnych:

  • Babeczki z musem z łososia -4 szt – 20 zł

  • Babeczki z tatarem z łososia-4 szt – 20 zł

  • Tartaletka z pastą z wędzonej makreli -4 szt -20 zł

  • Tatar 1 szt – 10 zł. (serwowany)

  • Łosoś marynowany gravlax z sosem musztardowym – 1 filet- 100 zł

  • Pieczony łosoś cały z sosem koperkowo-kaparowym ( dla 30 os.)- 500 zł

 

Dodatkowo: Sushi:

– 15 szt.- 60 zł

– 60 szt.- 250 zł

 

 

Piwo keg 30l- 300zł

Piwo keg 50l- 400zł

Wino od 25zł- 100zł

Wódka od 25zł- 100zł

 

  • Możliwość wypożyczenia kokard na krzesła w czterech kolorach (zielony, ciemny róż, czerwony, złoty) 3 zł/ szt.

Na życzenie zamawiającego, istnieje możliwość zmiany MENU  oraz korzystanie ze sprzętu multimedialnego – projektor


Tort, alkohol i napoje zamawiającego.

Dzieci do lat 3 – bezpłatnie

Dzieci od 4 do 10 lat – 50% ceny podstawowej

Zespół muzyczny, kamerzysta, fotograf – 50% ceny podstawowej

POKÓJ DLA NOWOŻEŃCÓW – GRATIS