PROPOZYCJA MENU (podstawowe)
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
OBIAD /4 porcje na 1 osobę – 8 rodz. mięs
- Rosół królewski (z trzech różnych mięs) z makaronem
- Pieczona karkówka w sosie własnym podawana z kluskami śląskimi
- De volaille
- Filet z kurczaka pod pierzynką
- Sznycel drobiowy z brzoskwinią i sosem holenderskim
- Kotlet Szwajcar
- Poliki wieprzowe z placuszkami
- Rumsztyk zapiekany z pieczarkami i serem
- Schab tradycyjny podawany z kalafiorem
DODATKI DO OBIADU
- Ziemniaki, frytki
- Zestaw trzech surówek
- Sałatka brokułowa z fetą
- Buraczki z cebulą
ZIMNE ZAKĄSKI /5 porcji na 1 osobę/
- Patera terrin: piramidki ziemniaczane, galantyna z serem lazur i suszonymi pomidorami, terrina z golonką
- Tymbaliki drobiowe
- Śledź po kaszubsku
- Ryba w zalewie słodko – kwaśnej
- Rolada łososiowa
- Sandwiche marchewkowe
- Sałatka szefa z suszonymi pomidorami i mozzarellą
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i melonem
- Sałatka jarzynowa
- Pieczywo
PRZED PÓŁNOCĄ
- Barszcz czerwony z krokietem
- Placuszki rosti po zbójnicku na kaszotto grzybowym
- Nugettsy z sosem słodkie chili i frytkami
- Pyzy drożdżowe pod pierzynką
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kartacze okraszone boczkiem i cebulą
PO PÓŁNOCY
- Flaki wołowe
- Golonka w piwie z kapustą zasmażaną + chrzan
- Kulki drobiowo-warzywne
- Schab z warzywami
- Rolada drobiowa z rissoto
ŚNIADANIE
- Żurek staropolski
- Kiełbaski
- Bigos
W CENIE PRZYJĘCIA
- Kawa – bez ograniczeń
- Herbata – bez ograniczeń
- Woda z cytryną – bez ograniczeń
- Ciasto 250g/osobę
- Owoce 300g/osobę
- Deser lodowy
- Symboliczny wystrój sali (pokrowce na krzesła, numerki na stoliki, sztaluga i lustro)
Kawa, herbata, ciasto, owoce, serwowane są w bufecie.
Czas trwania wesela bez ograniczeń, poprawiny do 5 godzin.
Na życzenie zamawiającego, istnieje możliwość zmiany MENU oraz korzystanie ze sprzętu multimedialnego – projektor
W cenę menu nie jest wliczony tort, alkohol, napoje
Dzieci do lat 3 – bezpłatnie
Zespół muzyczny, kamerzysta, fotograf – 50% ceny podstawowej
POKÓJ DLA NOWOŻEŃCÓW GRATIS
Za dodatkową opłatą oferujemy:
- Prosię pieczone z kaszą, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty – 2500 zł
- Stół wiejski (strzecha) – szynka wędzona, boczek wędzony, kiełbasy 4 rodzaje, schab wędzony, kabanosy, karkówka wędzona, polędwica surowa, boczek rolowany, pasztetowa, salceson, kiełbasa szynkowa, schab surowy, polędwica, baleron, szynka parzona, kaszanka, kiełbasa wiejska, smalec wiejski, pieczywo , ogórek kiszony, warzywa marynowane 1800 zł
- Udziec wędzony na stół wiejski – 600zł
- Tatar wołowy 1 szt – 20 zł (serwowany)
- Tatar z łososia 1szt. – 25zł (serwowany)
- Ryby wędzone: jesiotr 2 sztuki i pstrąg 6 sztuk – 800zł
- Łosoś marynowany gravlax z sosem musztardowym – 1 filet- 500 zł
- Pieczony łosoś z sosem koperkowo-kaparowym ( dla 30 os.)- 700 zł
- Barman – 1800 zł (alkohol własny) do 120 os. – od momentu rozpoczęcia przyjęcia weselnego do 2:00
- Piwo keg 30l- 450zł
- Piwo keg 50l- 650zł
- Fontanna czekoladowa 80 cm – 800 zł
- Udźce pieczone z kaszą, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty – 3 szt.- 2000 zł, 2szt. 1500zł
- Tort
- Słodki stół: fontanna czekoladowa, owoce, babeczki, deserki, rurki-1 porcja/osobę -1500 zł do 100 osób
- Możliwość wypożyczenia kokard na krzesła w kolorach (zielony, ciemny róż, złoty, czerwony) 3 zł/ szt.
- Możliwość wypożyczenia wstążek na krzesła 2zł/ szt.
- Czerwony dywan na wejście – 100zł
Pobieramy opłatę za wprowadzenie swoich podświetlanych napisów np. LOVE, MIŁOŚĆ oraz za fotobudkę w wysokości 200zł